Annons

Annons

Annons

Fotboll

Falköpings KIK hade tre tjejer med vid F15-läger i Uddevalla

Falköpings KIK har nyligen haft tre spelare med i Västergötlands FF:s distriktslag för 15-årstjejer.

Det handlade om ett kombinerat tränings- och matchläger i Uddevalla.

Falköpings KIK:s trio vid utvecklingslägret för F15-tjejer i Uddevalla. Från vänster ses Alice Ferm, Nymma Widunder och Alma Lundkvist.

Bild: Privat

Annons

Under våren har Västergötlands Fotbollförbund arrangerat öppna träningar för olika åldersgrupper, för ungdomar födda 2008 har dessa ägt rum i Vara, Borås och Skövde.

Det har varit tre träningar på var och en av dessa orter och detta mynnade sedan ut i att ett antal spelare blev uttagna till en internmatch (en för pojkar, en för flickor) i Grolanda i början av maj.

Annons

Efter matchandet i Grolanda skedde ytterligare en uttagning inför ett utvecklingsläger, som nyligen hölls under tre dagar i Uddevalla tillsammans med killar och tjejer från tre andra distrikt, Göteborg, Bohuslän samt Dalsland.

Annons

På flicksidan, där 36 spelare togs ut, fick Falköpings KIK med tre tjejer, nämligen målvakten Alice Ferm samt mittfältarna Nymma Widunder och Alma Lundkvist.

Under utvecklingslägret i Uddevalla varvades det mellan träningar, teoripass samt matcher (mellan de olika distriktslagen) och det blev tre mycket lyckade dagar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan