Annons

Annons

Annons

Vårdens sparförslag

Sjukhuspersonal ifrågasätter siffrorna bakom förslaget: ”De är felaktiga”

Statistiken som ligger till grund för omställningsförslaget, för att få Skaraborgs sjukhus ekonomi i balans, stämmer inte. Det hävdar flera sjuksköterskor och läkare som tidningen har pratat med.

– Våra siffror är fyra gånger högre än vad det står i förslaget. Jag förstår inte hur det har kunnat bli så fel, säger diabetessjuksköterskan Marine Sivenius i Falköping.

Varken antalet patienter eller patientbesök är korrekta, menar personal från flera av mottagningarna i Skaraborg som undertecknad har pratat med. ”Det här känns ju inte trovärdigt när man vet hur det egentligen ligger till”, understryker diabetessjuksköterskan Marine Sivenius från diabetesmottagningen i Falköping.

Bild: Peo Janson

Annons

För att rädda Skaraborgs sjukhus budget, som går back 350 miljoner om året, har sjukhusdirektören Stellan Ahlström tagit fram ett förslag på strukturella förändringar. Hans plan är bland annat att flera mottagningar, som idag är hemmahörande i Falköping, ska flyttas till Skövde. Diabetesmottagningen är en av dessa och det har skapat starka reaktioner hos diabetesföreningen i Falköping-Tidaholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan