Annons

Annons

Annons

Kultur, musik och nöje i Falköping

Pengar saknas – osäker framtid för Falköpingsfilm

Den dystopiska komedin Hela bilden spelades in i Falköping förra året. Regi och manus står Flobybon Monika Wahlgren för och flera lokala profiler är med som skådespelare. Men vad som händer med filmen framöver är långt ifrån säkert, enligt Monika.

– Det är nu själva processen med postproduktionen börjar. Det är rätt mycket kvar. Mycket hänger på om jag får finansieringsstöd eller inte, förklarar hon.

Allkonstnären Monika Wahlgren skapar sin första långfilm, men ännu återstår en hel del jobb. ”Förhoppningsvis kan den bli klar och ha premiär nästa vår. Det känns dock som en önskedröm just nu. Det är stora bitar kvar, som tar sin tid och som jag inte vet hur jag ska få ihop”, beskriver hon.

Bild: Börje Andersson

Annons

I vanliga fall är det en lång rad av namn – utöver skådespelarna – som rullar i eftertexterna av en film. Det är en som ligger bakom manuset, ofta en annan som regisserat och människor som ansvarat för casting. Ett antal assistenter, som bistår med hjälp kring rekvisita och regi, är inte heller ovanligt att se. Flera personer som stått bakom kameran är mer regel än undantag och redigerare som klipper ihop, för att sedan finputsa materialet brukar vara ett måste. Dessutom finns det nästan alltid en eller två producenter, vars uppgifter är att hålla ihop budgeten men även marknadsföra innehållet till intressenter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan