Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Problem med kortbetalningar på Ica under lördagen

Icabanken hade på lördagen stora teknikproblem. Icabutiker hade svårt att ta emot kortbetalningar alls och Swish låg nere för Icabankens kunder.

Icabankens mobiltjänster ligger nere. Arkivbild.

Annons

Problemen berörde inloggningen på hemsida och app, samt att använda Swish, men det var även svårigheter att betala med kort i Ica-butiker och på Apotek Hjärtat.

Problemen med kortbetalning gällde både Icabankens och andra bankers kort, enligt Jenny Gerdes, presskontakt på Icabanken.

Samtliga Ica- och Apotek Hjärtat-butiker var drabbade i någon mån, men problemen var sporadiska.

Annons

– Det påverkar alla butiker men inte alla betalningar, en del går igenom och en del inte, säger Jenny Gerdes.

Annons

Det som fortfarande fungerade var att betala kontant och Swish om man har andra banker än Icabanken, enligt Gerdes. Under förmiddagen fanns ingen prognos kring när problemen kunde vara lösta.

– Vi försöker att lösa det så fort som möjligt.

Det finns inga indikationer på att det skulle röra sig om en it-attack, utan det handlar om interna problem, enligt Gerdes.

De tekniska problemen ska ha uppstått under natten, uppger Jenny Gerdes, men på Ica-bankens Facebook-sida vittnar kunder om bekymmer även de senaste dagarna, vilket också bekräftats av bankens kommentarer.

Vid 14.30-tiden meddelade TT att Icas problem var lösta. Det ska ha varit interna problem som ledde till strulet.

"Vi beklagar återigen besväret detta inneburit för våra kunder och tackar för förståelse och tålamod. Vi fortsätter nu att kvalitetssäkra funktionalitet i samtliga system", skriver Jenny Gerdes, pressansvarig vid Icabanken, i en kommentar till TT.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan