Annons

Annons

Annons

Konstnatten Falköping

Uppdraget: Hitta bergens unika smaker

Får det vara en diabas-smörgås?

Nej, kanske inte.

– Det är inte riktigt det att vi ska äta sten, säger projektledaren Sven-Erik Larsson om projektet Platåbergslandskapets smaker.

Snarare är syftet att sprida kunskap om geologin på ett sinnligare sätt – genom en koppling till råvaror och smaker.

Geologi kan kännas hårt, svårt och otillgängligt, men med hjälp av mat kan kunskapen bli mer lättillgänglig. Det är Sven-Erik Larsson, projektledare för Platåbergslandskapets smaker, övertygad om. Foto: Sven-Erik Larsson, Henrik Theodorsson

Annons

Projektet Platåbergslandskapets smaker ska ge liv och smak åt platåbergens uråldriga diabas, kalksten eller lerskiffer. Målet är att gynna lokala producenter och lyfta fram produkter som kommer från platåbergslandskapet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan