Annons

Annons

Annons

Debatt
(SD): Sänkt skatt på bränsle gynnar folket!

Sverigedemokraterna har tillsammans med regeringen lagt fram ett förslag på sänkt skatt på drivmedel. Bränslepriserna har stigit kraftigt de senaste åren och det har drabbat privatpersoner och industri hårt. Det höga dieselpriset får dessutom den effekten att transportkostnaderna ökar och det i sin tur driver upp priserna för konsumenterna, skriver Sverigedemokraterna i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Thomas Morell (SD), riksdagsledamot.

Bild: Pressfoto

Annons

Vi gick till val på att sänka bränslepriserna så att vanligt folk skall ha råd att ta sig till arbete, vårdcentral, skjutsa barn, besöka släkt och vänner eller ha råd att åka på semester. Nu gör vi precis det som vi lovade väljarna, vi sänker bränslepriserna. Sedan tidigare sänktes bränsleskatten, nu kommer nästa sänkning av skatten.

Annons

För bensin säkerställs att indexeringen inte får genomslag på den totala punktskatten 2024 och därutöver sänks skatten ytterligare med 75 öre (inklusive moms).  Sammantaget betyder det att skatten sänks med 1,64 kronor per liter 2024 (inklusive mervärdesskatt).

För 2025 sänks skatten ytterligare med 75 öre (inklusive mervärdesskatt) jämfört med om 2024 års nivå hade indexerats upp.

Skatten på diesel sänks 2024 till EU:s miniskattenivå. För de areella näringarna förlänger vi den tillfälliga förstärkningen av skattenedsättningen för så kallad jordbruksdiesel, vilket ger en skattenivå ner mot EU:s minimiskattenivå.

Annons

Lägg därtill sänkningen av reduktionsplikten den 1 januari 2024 så har Sverigedemokraterna tillsammans med regeringen vidtagit kraftfulla åtgärder för att minska kostnaderna för vanligt folk, industri och jordbruk.

Oppositionen är ju precis som väntat kritiska mot förslaget och kommer med den ena märkliga kommentaren på den andra.

”Det går minsann inte att räkna hem skattesänkningen eftersom världsmarknadspriset kan gå upp och då märks ingen skillnad vid pump.”

Påståendet är ju sant så till vida att världsmarknadspriset på bränsle kan gå upp eller ner, men skattesänkningen består oavsett rörelse på världsmarknaden. Dessutom vill inte s, mp, v och c prata så mycket om hur det hade sett ut om de suttit kvar vid makten.

I dessa partier finns inte ens tanken att sänka skatterna, snarare hade indexeringen varit kvar med de effekter det för med sig, Dessutom hade de fortsatt med höjningen av reduktionsplikten vilket hade pressar priserna på bränsle kraftigt uppåt.

Annons

Med en regering bestående av s, mp, v och c hade bränslepriset tangerat 30 kronor per liter diesel vid årsskiftet.

För den vanliga människan har det betydelse vilka som regerar. På punkt efter punkt åtgärdar vi nu löften vi gav väljarna. Det är tre år till nästa val och vi skall leverera hela vägen fram.

Sverigedemokraterna

Tobias Andersson, riksdagsledamot.

Josef Fransson, riksdagsledamot.

Thomas Morell, riksdagsledamot.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan