Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Gör er röst hörd om Falköpings framtid

Under september månad går arbetet med kommunens budget in i ett intensivt skede där de olika politiska förslagen ska utformas och till slut klubbas i fullmäktige i slutet av oktober.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jesper Eriksson

Annons

Budgeten är resultatet av ett hårt arbete från både tjänstemän och politiker där verklighet ska matchas med de ideologier och idéer som varje parti är grundat på.

God hushållning av kommunens finanser är ett av de ledord som genomsyrar budgetarbetet.

Ibland är det hårda förhandlingar även om det ofta finns en bred samsyn mellan många partier.

Att lägga fram ett genomarbetat budgetförslag till kommunfullmäktige är inget som kan göras lättvindigt.

Annons

Annons

Det finns olika åsikter om ett budgetförslags innehåll och det brukar ofta bli föremål för debatt den sista måndagen i oktober när kommande års budget ska klubbas.

De politiker som beslutar om budgeten är valda genom allmänna val var 4:e år. Vi är valda av er som röstade i det senaste valet. För er som inte tycker att vi har Falköpingsbornas bästa för ögonen eller på annat sätt missar målet så skulle jag vilja skicka med en sak: Engagera er. Gör er röst hörd.

Det är inte bara i de allmänna valen som man kan påverka med sin röst. Vänd er till det parti där ni känner er mest hemma. Utöva opinion och berätta vad ni tycker är viktigt och vill ska ingå i en budget, vilka satsningar ni vill se i kommunen. Det är demokrati, att folket är med och bestämmer.

Demokrati kan också vara förmågan att samarbeta. Att hitta lösningar som är långsiktiga även om man inte ser medelbara resultat så kan det i längden bli något bra.

Mitt tips till er som har idéer och tankar ni skulle vilja se bli verklighet i Falköping: Hör av er till era politiker i kommunen, mig eller någon annan. Kom till fullmäktige och lyssna på debatterna som hålls. Man kan med fördel också se fullmäktiges möten både i realtid och i efterhand på närradions hemsida.

Vi ses sista måndagen i oktober!

Martin Johansson

Gruppledare Liberalerna Falköping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan