Annons

Annons

Annons

Skaraborgs sjukhus

Insändare
Vi får den bästa vården

Den upprustning och modernisering som skett i Skövde innebär att alla skaraborgare nu får en mycket högre standard på vården, skriver insändarskribenten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Jag är fullt medveten om och har förståelse för att beslutet om att lägga ner akutmottagningen i Lidköping mötts av stora protester och stort motstånd från framför allt innevånarna i Lidköping.

Det jag dock vill påpeka är att för oss alla i Skaraborg inklusive de som nu protesterar, är att den upprustning och modernisering som skett på sjukhuset i Skövde medför att vi alla får en mycket högre standard på vården.

Annons

Annons

Det skapar även en större förmåga att ta hand om de skaraborgare som drabbas av ohälsa eller olyckor. Vi har nu den modernaste akutmottagningen i Sverige och därtill ny radiologi och in-tensivvårdsavdelning.

Det viktigaste kan och får inte vara var dessa resurser finns utspridda rent geografiskt utan det faktum att de faktiskt finns och att tillgängligheten till den bästa vården inte är i Stockholm eller Göteborg, utan närma oss Skaraborgare.

Jag är full av respekt för de politiker som har haft modet att fatta ett svårt men nödvändigt beslut för att säkerställa tillgången till vård inte bara för oss utan även efterföljande generationer.

Att de ska behöva jagas, hotas och utsättas är fruktansvärt och tyvärr ett betyg för den tid vi lever i och jag hoppas att just de generationer vilkas vård har garanterats kommer att vara klokare än de som tar ut sin ilska och frustration på sina medmänniskor.

Tacksam skaraborgare bosatt i Mariestad

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan