Motivet till att tända på bilar kan givetvis variera, men nästan alltid är det oskyldiga människor som drabbas av denna brottslighet.

Skjutningar runt om i landet har blivit vardagsmat, och den här typen av brott undantar ingalunda de mindre orterna. Lika illa är det med mord och mordförsök, även dessa brott finns numera ”runt knuten”, precis som våldtäkter och misshandel.

Relaterat: 80-tal bilar förstörda i Västsverige – två anhållna.
Relaterat: Åklagare: Bilbrand kan ha ett samband med misstänkta mordet

De grova brotten är i regel knutna till gängrelaterad verksamhet, vilket framgår i flera utredningar. Polisen har lämnat en mycket intressant rapport om särskilt utsatta områden runt om i landet, där kriminella gäng bokstavligt talat har tagit makten.

Stefan Löfven sa i tisdagens partiledarutfrågning att han avsåg att stärka samhället i kampen mot de kriminella – vackert så, men hans fyra år vid makten har resulterat i rakt motsatt utveckling. De kriminella har stärkt sina positioner och de går till häftiga angrepp mot samhället om de möter motstånd, vilket bilbränderna i Frölunda är ett tydligt exempel på.

På Stefan Löfvens meritlista kan man även notera historiens svagaste rikspolischef och det stärkte sannerligen inte samhällets kamp mot de kriminella.

Det är dags att sätta hårt mot hårt – samhällets uppgift är att skydda sina medborgare och den uppgiften måste prioriteras. Fler poliser är en åtgärd, men det måste följas av en upprustning och modernisering av lagstiftningen. Andra åtgärder är att stärka åklagare, domstolar och kriminalvård. Men det kan inte stanna där, även kommuner, skola, föreningsliv och civilsamhället i övrigt måste vara mer delaktigt i detta arbete.

Annons

Det skall helt enkelt inte vara ett alternativ att slå in på den kriminella banan. Sverigedemokraterna kommer att vidta kraftfulla åtgärder för att återta tryggheten i vårt samhälle.

Jodå, det kommer att kosta pengar, men motsatsen är långt mycket dyrare!

Den 9 september är det val, nyttja din röst väl och investera i ett tryggare samhälle.

Josef Fransson, riksdagsledamot

Thomas Morell, riksdagskandidat

Sverigedemokraterna

Relaterat: Ulrika Carlsson (C): ”Framtidens generationer ska slippa extremväder”
Relaterat: Insändare: Gud älskar färger
Relaterat: MUF: Rätten att få älska den man vill ska vara självklar