Kvinnan själv nekar till brott, men när räddningstjänsten anlände till platsen fanns bara de två personerna i huset. I förhöret har mannen berättat att de hade druckit vin och tittat på "På spåret" och därefter gick de båda ut i köket.

Plötsligt kände han två stick i bröstet och de kom enligt honom helt utan förvarning. Vid tillfället sa hon ingenting, men mannen såg att hon hade en kniv i handen. Ambulanspersonalen fattade snabbt misstankar när de såg mannens skador och kallade polis till platsen.

Mannen menar att den fruktkniv hon använde satt på ett magnetställ ovanför diskbänken. Var kniven hamnat är i dag okänt.

Hittade blodfläckar

Patrullen såg blodspåren och hittade bland annat blodfläckar på en trasmatta som lagts i tvättmaskinen, men den hade ännu inte startats. Poliserna konstaterar att kvinnan påbörjat en städning av bostaden och efter en diskussion sätter de handbojor på henne tar med henne till stationen – misstänkt för mordförsök.

Kvinnan verkar dock inte först förstå att hon är misstänkt för ett allvarligt brott och diskuterar istället alla saker hon tycker behöver hämtas från hemmet.

Men redan den 30 januari 2018 hade hon slagit en vinflaska i mannens huvud, så att han föll till golvet. Smällen orsakades smärta, sårskada i huvudet, som fick sys med fem stygn och en kraftig blödning. Därmed åtalas hon också för grov misshandel.

Annons

Även här förnekar kvinnan brott.

Hot