En stipendiekonsert av Lill-Ingvars stiftelse och Vara konserthus ungdomsband Next generation Big Band går av stapeln den 22 oktober. Tillsammans med elever från De la Gardiegymnasiets musikprogram och Vara konserthus residensartist Bengan Janson kommer de att framföra välkända sånger från Abba. I ett pressmeddelande från Vara konserthus utlovas gott sväng, glada tongångar och dragspelsmusik.

”Roligt och hedervärt”

Fakta: Vara konserthus

Vara Konserthus drivs med stöd av Vara Kommun och Västra Götalandsregionen. Varje år besöker ..

Fakta: Vara konserthus

Vara Konserthus drivs med stöd av Vara Kommun och Västra Götalandsregionen. Varje år besöker cirka 60 000 personer i alla åldrar en föreställning på Vara Konserthus. Sammanlagt visas här runt 180 föreställningar på år.

Ingvar Andersson, alias Lill-Ingvar, var känd för sin dansorkester som var aktiv i drygt 40 år - från 1950-talet fram till och med 90-talet. Från hans stiftelse kommer två stipendier under kvällen att delas ut: ett till Next generation Big Band och det andra till trumpetaren Carl-Johan Fåglefelt.

— Jag tycker det är väldigt roligt och hedervärt att det är ungdomar som uppmärksammas och får ta emot årets stipendier. Både Carl-Johan Fåglefelt och hela Next Generation Big Band är väl värda uppskattningen de får från Lill-Ingvars stiftelse, säger Ralph Soovik, producent för Next Generation Big Band på Vara Konserthus.