ARN Racing bildades 2011 med syftet att arrangera gatbilsinriktade evenemang. Då får man allt säga att det är en fjäder i hatten för föreningen att ha blivit tillfrågade om att få arrangera en av deltävlingarna i årets SM-serie.

– Det är första gången för oss och det känns väldigt roligt att vi blev tillfrågade, säger Simon Abelsson i ARN Racing, som därmed står som arrangör för SDC, Swedish Drift Championship, som är SM samt RM (riksmästerskap) i svensk drifting.

Relaterat: Drifting-SM i Skara

Arrangemanget har utvecklats och spänner numera över två dagar vid Skara Sommarland, med fortsättning i morgon. Simon Abelsson var under fredagen på plats i Skara centrum där stadsträffen ägde rum. Där kunde besökare gå och titta på bilar och lyssna på musik både från DJ och senare från The Wires.

De flesta utställarna kom från länet, men Anna Brisfjord hade åkt ända från Gävle för att visa upp sin Subaru Impreza STI PSE. Att sambon samtidigt skulle tävla i SDC hade nog också viss betydelse.

– Jag gillar allt med detta, sa Anna med ett stort leende och fortsatte:

– Jag håller fortfarande på att bygga den. Tanken är att den både ska kunna brukas och stå eftersom jag använder den för både bankörning och strippen.

Dennis Lundgren, Skara, brukar få många reaktioner för sin gröna Nissan Skyline.

– Folk brukar göra tummen och det är många som hejar. Min bil är ganska ovanlig så det brukar vara uppskattat.

Annons

Han tycker det är kul att ARN Racing styr upp arrangemanget ordentligt och att det ger möjligheten att få träffa likasinnade.

I solen vid Skara Sommarland var det många som njöt av stämningen och de rusande motorerna. Jill Karipidou var en av de många besökarna. Hon hade åkt från Kungsbacka för att heja fram systersonen Johan i RM.

– Jag brukar mest följa honom på Facebook men den här helgen passade det bra att åka hit. Jag hoppas han går vidare tills i morgon.

Hon avslutade:

– Det här var roligare än jag trodde! Jag har bara följt honom på Mantorp förut och det är helt annorlunda.