Filip Samuelsson är en av arrangörerna bakom femårsjubilaren Sommarklubben. Han är nöjd med de fester som anordnats och vill därför bjuda besökarna på något extra.

– Vi har hela tiden försökt skapa ett exklusivt koncept. Nu vill vi ge något tillbaka till Skövde och till alla gäster som besökt oss genom åren, säger han.

Sommarklubben hålls traditionellt på måndagar och årets etapp har fortfarande två klubbtillfällen kvar för säsongen. Nu väljer alltså arrangörerna att lägga in ytterligare fyra festtillfällen och bryter i samband med detta också mot konceptet med måndagar. Istället är det lördagar som är den nya dagen att ringa in i festkalendern.

– Våra gäster har tjatat på oss att vi ska göra något extra på lördagar, det är inte alla som har möjlighet att gå ut och festa på måndagar, berättar Filip.

Arrangörerna har försökt få till en bredd på akterna till de extrainsatta kvällarna.

– Det blir en bra blandning. Det kommer bli mer som konserter fast i klubbform. Vi stänger halva huset och fokuserar mer på det stora dansgolvet och på utegården. Vi kommer också öppna mainroom redan klockan 22, säger Filip.

Premiären för de fyra extratillfällena går av stapeln redan den 28 juli. Då är det Anis don Demina som står bakom skivspelarna. Han är Sveriges just nu snabbast växande youtuber med 150.000 följare på sina plattformar.

Annons

Även Albin Myers kommer spela på en av lördagsfesterna. Han har bland annat spelat på Summerburst och är exklusiv supportakt till den amerikanska superproducenten Diplo.

Störst av artisterna är nog ändå Adrian Lux som gjorde sig till ett namn genom sin megahit Teenage Prime 2010.

– Det är väl kanske för en lite äldre publik, men han är verkligen en av pionjärerna för nydansmusik. Det är otroligt att vi fått till honom, säger Filip.

Under avslutningsfesten, den 18 augusti, kommer en hemlig gäst spela som arrangörerna ännu inte vill gå ut med.

Utöver dessa fester finns också planer på att köra andra klubbkvällar senare i höst och vinter, men då i andra lokaler än i Boulogner.

Datum

28 juli - Anis don Demina

4 augusti - Adrian Lux

11 augusti - Albin Myers

18 augus..

Datum

28 juli - Anis don Demina

4 augusti - Adrian Lux

11 augusti - Albin Myers

18 augusti - avslutningsfest med hemlig gäst