Året var 2004 när Falköpingsbon Alexander Johansson arrangerade sin första utställning om rockbandet Kiss.

För ganska exakt ett år sedan nådde han för första gången utanför landets gränser med den, närmare bestämt till Ålands Kulturhistoriska Museum.

Loggan en hörnsten

I samband med den utställningen lät Alexander tillverka en stor och snygg logga med namnet Kiss och den följde sedan med honom hem till Falköping när utställningen var avslutad.

Nu är denna logga en av hörnstenarna i hans vackra balkongpyntning, som gav honom segern i P4 Skaraborgs tävling.

– Inne på balkongen står loggan tillsammans med en uppblåsbar tomte samt en skyltdocka. Sedan har jag satt ett ljusnät kring balkongen, som för övrigt är inglasad, berättar Alexander.

Korad som vinnare

Härom veckan bad P4 Skaraborg sina lyssnare att skicka in bilder på juldekorerade hus. Fem finalister utsågs och sedan fick lyssnarna utse vinnaren. Nu är denne korad och det blev Alexander Johansson från Falköping.

Alexander Johanssons vinnande motiv i den tävling som radiokanalen P4 Skaraborg anordnade.
Foto: Privat

– Jag tror att folk gillade att jag har en ganska originell och annorlunda utsmyckning, säger han.

Det är inte bara P4 Skaraborgs lyssnare som gillar Alexander Johanssons utsmyckade balkong, han själv är också ganska nöjd.

– Jag gillar inte att använda mig av alltför många olika färger och heller inte av blinkande ljus. Jag vill att det ska vara snyggt rent estetiskt, betonar han.

Annons

Jul