Beskedet om kristdemokraten Allan Bjärkheds bortgång kom plötsligt. Dan Hovskär beskriver att Allan gick upp tidigt på söndagsmorgonen för träna på löpbandet. Där hittades han av en anhörig, men hans liv gick inte att rädda.

– Allan var en person var ett stort stöd för andra, Han hade så många goda egenskaper. Med sin humor och sin klokskap löste han många frågor och problem, inte minst som politiker, säger Dan Hovskär, som bland annat är ordförande i byggnadsnämnden och nämnden för samhällsskydd mellersta Skaraborg.

Allan Bjärkhed var ordförande i kultur- och fritidsnämnden och förste vice ordförande i kommunfullmäktige. Han har tidigare, i två perioder, suttit som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hans första politiska uppdrag var som förste vice ordförande i den nämnden. Han var också ordförande för Kristdemokraterna i Falköping.

Dan Hovskär lyfter också fram att Allan var ordförande i Sjukhuskyrkan i Skaraborg.

– Han hade ett så fint engagemang för andra människor. Han var god man åt ett antal personer, och stöttade upp flera ensamkommande flyktingar. Det var så många som han hjälpte, berättar Dan.

Allan har tjänstgjort som pastor inom Svenska Alliansmissionen, där han bland annat i två omgångar verkat i Korskyrkan i Åsarp.”

Han var länge anställd på Fredahls, numera Fredahl Rydéns, i Åsarp.

– Han hade så många goda sidor. Det känns så tungt idag, säger Dan Hovskär.

Annons

Dan Gabrielsson (S), ett av Falköpings kommunalråd, ger uttryck för chock och sorg över dödsbudet.

– Jag känner en stor tomhet och saknad. Allan var en fantastiskt bra politiker – trygg, lyssnande och klok. Det är en stor saknad för alla oss som som mötte honom som politiker. Han var en hederlig, trygg och ansvarsfylld person som gick bort alldeles för tidigt. Framför allt tänker jag nu på hans nära och kära, säger Dan Gabrielsson.

Allan Bjärkhed sörjes närmast av hustrun Susanne och barnen Julia, Annie och Emanuel.