Efter nedläggningen 1970 stod anläggningen öde, men tack vare många goda krafter kunde detta industriminne bevaras för framtiden. Idag är stenhuggeriet en mötesplats för alla med intresse för Kinnekulles stentradition, men också för alla som njuter av den vackra miljön vid Vänerns strand.

Sten och geologi är på flera sätt i fokus på söndag, då vi samtidigt firar Geologins dag på stenhuggeriet. Experter från Skaraborgs Geologiska Sällskap informerar, så ta gärna med stenar för identifiering. Sällskapet har också en tipspromenad för barn.

Självklart är det full fart hela dagen inne i det mekaniska stenhuggeriet, med hyvling, sågning, svarvning och huggning av kalksten från Kinnekulle. Och på eftermiddagen underhåller Lidköpings Dragspelsklubb. Då finns även möjlighet att gå en guidad vandring upp till Råbäcks kalkbruk, en spännande men övergiven industrimiljö.

Traditionsenligt kommer också Sigrid Storråda till Råbäcks hamn på Kulturarvsdagen och vikingaskeppet gör kortare turer med intresserade besökare – en stor upplevelse för unga och gamla!

Kulturarvsdagen är en del av European Heritage Days och lockar årligen miljoner besökare till tusentals lokala evenemang i alla Europarådets medlemsstater. I Sverige är Riksantikvarieämbetet huvudarrangör för Kulturarvsdagen.