– Efter förra årets succé och all positiv respons, tänkte vi att det här måste vi göra igen. Både gäster och utställare tyckte det var otroligt trevligt, säger Albert Khalaf, som nu arrangerar Skövde öl- och whiskymässa för andra året.

Mässan hålls i Valhall i Kulturhuset i Skövde. En nyhet för i år är att de förköpta biljetterna gäller för olika entrétider. Detta för att undvika den köbildning som uppstod förra året.

Annons

– Man slipper dessutom att stå i flera köer till garderob och glas. Vi kan också öppna två entréer om det skulle behövas, berättar Albert.

Ett 30-tal utställare är anmälda och besökarna kan prova öl och whisky naturligtvis, men också andra delikatesser som rom, vodka, ostar, choklad och tobak.

Varför arrangerar man en sån här mässa?

– Jag tycker det är roligt med mässor över huvud taget och våra besökare är seriöst intresserade av att uppleva olika smaker.

– Vi hoppas på fullsatt, vilket är 2 000 besökare per dag. Vi har i nuläget sålt ungefär 1 400 förköpsbiljetter, vilket är ungefär 1 000 fler än vid samma tid förra året, säger Albert och betonar att om man vill vara säker på att komma in bör man förköpa biljetter.

4 000 personer som provar öl och whisky hela dagarna. Är det inget du är orolig för?

– Visst blir stämningen hög när så många människor provar olika alkoholhaltiga drycker, men förra året behövde vi inte avvisa en enda på grund av överdriven berusning, säger Albert med ett lugnt leende.