Det var i måndags som den stora bomben briserade i Skövde HF. En spelare i truppen hade polisanmält en lagkompis för olaga hot.

Därefter var snöbollen i rullning. På fredagskvällen ställs laget mot Kristianstad. Föreberedelserna har knappast varit optimala.

- Det är nog mer turbulent i media än det är hos mig. Men klart som sjutton att det är en ovanlig vecka. Vi försöker hålla fokus på träning och match även om det är svårare än vanligt, det får jag erkänna. Självklart är det ingen önskvärd situation, säger Magnus Frisk.

Klubben har inte vidtagit några omedelbara åtgärder gentemot den anklagade spelaren, vilket innebär att hon kommer att vara tillgängliga för spel mot Kristianstad.

- Kan man spela så är man aktuell för spel. Vad jag vet är det inga begränsningar, inte i dag. Utan jag väljer fritt bland spelarna som jag känner är aktuella.

LÄS OCKSÅ: "Vi har stark bevisning"

Frisk har en lång tränarkarriär bakom sig. I 23 år har han tränat Skövde HF:s A-lag och konflikter har uppstått tidigare.

- Det finns av och till. Det som är nytt i dag är att det finns en individuell ådra i samhället som är lite starkare. Det finns sociala medier och sätt att kommunicera på flera fronter, i olika forum. Det är svårt att hänga med i allt det där. Det skapar möjligheter, både negativa och positiva, säger han.

Annons

I en intervju med Sportbladet tidigare i veckan sa du att hela bilden inte kommit fram...

- ...och nu undrar du vad som kommer att komma fram?

Ja.

- Det får ni ju se. Jag vill avvakta utredningen som görs av klubbar och åtgärderna som vi blivit ålagda att driva igenom från spelarföreningens sida. Sen har jag ingen koll på den här polisanmälan som är gjord. Även om det påverkar varandra så är det för min del viktigt att se det i isolerade företeelser. Ett problem i taget.

LÄS OCKSÅ: Spelaren talar ut om problemet

Magnus Frisk pratar om att han inte vill föregå någonting.

- Jag kan ha en bild. Alla som är nära och ganska nära det här kan ha en bild, även folk utifrån. Därför vill jag inte dra några förhastade slutsatser.

Har du upplevt att spelargruppen är splittrad på grund av att de måste välja sida?

- Allt har inte kommit fram och därför är det jättesvårt för de som står bredvid. Det råder väldigt olika uppfattning i gruppen om hur läget har varit och vem som har sett och hört saker. Egentligen känner jag att vi måste försöka koncentrera oss och respektera varandra. Man värderar det man hör, ser och är med om. Var och en får använda sin värderingsförmåga.

Har du inte märkt av de här trakasserierna som tas upp?

- Det där är en del av det jag inte vill kommentera. Man måste kanske skapa en grund för beslut om hur man tar sig vidare.

Under tiden som klubben utreder incidenten hoppas Frisk att spelarna kan lägga problemen åt sidan för att senare kunna kommunicera med varandra.

- Då får man kanske lite distans till det, det kanske är något som vuxit sig för stort? Någonstans får man ta tag i sånt och gå vidare, respektera varandra. Oavsett vad som händer i beslutsväg från klubben så måste alla inblandade parter kommunicera så småningom. Det gör att det blir lättare att lägga det bakom sig.

Har det varit jobbigt för dig som ledare att svara på alla frågor som uppstått efter det här?

- Jag ser det som att det är min uppgift. Klart man vill lägga tid och fokus på det sportsliga. Det har varit svårt att få tiden att räcka till och göra allt man vill göra, både internt och externt.

MISSA INTE: Har bokat in intervjuer med samtliga spelare