Samgåendet mellan de båda företagen skedde i oktober i fjol. Därefter har produktionen fortgått i Falköping och på de två enheterna i Skövde.

Läs mer: Grahns tar över Totte Gott

Nu ska dock företaget samordna verksamheten i Skövde för att kunna effektivisera och öka produktionen. Detta har möjliggjorts genom att man fått tillgång till nya lokaler på Norra Aspelundsvägen, nästgårds till Totte Gottfabriken på Varolavägen.

– Det är Vicis tidigare lokaler. Vi har nått en överenskommelse med Lorentzon, som äger fastigheten. Det här blir jättebra för oss både i storlek och ytor och den ligger bra till med tanke på närheten till fabriken på Varolavägen, säger Jesper Lööw, vd och en av ägarna till Granhs/Totte Gott.

Vad innebär flytten från Falköping för personalen på den anläggningen?

– Vi erbjuder alla anställda i Falköping att följa med till Skövde. Det blir inga neddragningar på personalsidan, understryker Lööw.

Annons

Den nya lokalen innebär att företaget utökar den totala ytan jämfört med idag. Vidare investerar man i nya maskiner.

– Totalt får vi tillgång till 1000 kvadratmeter mer än vad vi har nu. Dessutom kommer vi att sparar mycket utrymme då vi kan forma ytorna helt från början, säger Lööw.

Utöver flytten av tillverkningen från Falköping till Skövde är det också meningen att Grahns tillverkning och butik, som nu ligger på Hasslumsområdet, ska föras över till den nya fabriken.

– Planen är att Falköpingsfabriken ska flyttas till nästa sommar, 2018, medan flytten av Grahns ligger ytterligare ett år framåt i tiden, 2019, säger Lööw.

– Där finns dock fortfarande frågetecken som ska rätas ut. Bland annat måste vi veta om vi får driva butik i de nya lokalerna. Vi har pratat med kommunen om det men vet inte om det behövs en detaljplanändring eller inte, tillägger han.

Grahns/Totte Gott fick tillgång till den nya lokalen den 1 december. Nu väntar ett halvår med förberedelser och ombyggnad innan det är dags för flytt nästa sommar.

– Det är mycket som ska göras för att anpassa lokalen till livsmedelsverksamhet. Men vi kommer att börja med att sätta upp flaggor så man ser att det händer något på fastigheten, säger Jesper Lööw.