IFK Skövde kom till start bland annat utan Christopher Hedberg. Hammarby var desto mer skadedrabbat och hade en lång lista på frånvarande spelare.

IFK Skövde fick en bra start och kopplade tidigt ett grepp om matchen.

Matchfakta

Hammarby-IFK Skövde 24–26 (13–14)

Mål, IFK: Alfred Ehn 10, Felix Kasch 6, Kristian Svensson 3..

Matchfakta

Hammarby-IFK Skövde 24–26 (13–14)

Mål, IFK: Alfred Ehn 10, Felix Kasch 6, Kristian Svensson 3, Rasmus Wremer 3, Adam Samuelsson 1, Jack Thurin 1, Victor Röxner 1, Axel Magnusson 1.

Utvisningar, Skövde: 2x2 minuter. Hammarby: 2x2 minuter.

Den större delen av första halvlek kunde Skövde ses med en två- och tremålsledning, vid ett tillfälle även en fyramålsledning.

Ineffektiva minuter för Skövde i slutet av halvleken gav Hammarby en öppning in i matchen, och man gick till paus med ställningen 14–13, Skövdeledning.

Ehn: "Går på enkla saker"

Alfred Ehn stod för en suverän insats, både från sin kant och i kontringsspelet under den första halvleken och bidrog med sex mål till sitt lag.

— Vi får inte riktigt tag på dem bakåt. De gör 13 mål och så många tycker jag inte de ska göra. Vi går på lite enkla saker defensivt, vi vet vad de tänker göra men går på det ändå, säger Alfred Ehn till C More i halvtid och fortsätter:

Annons

— Vi har blivit varnade för passivt spel några gånger, vi behöver mer fart i fötterna i andra halvlek. Det verkar bli en krigarmatch, laget med mest vilja vinner.

Nerver i slutet

Hammarby bytte in målvakten Robin Hallberg till den andra halvleken. Det visade sig vara ett smart drag. Han storspelade i halvlekens inledning och såg till att hemmalaget kunde kvittera efter några minuter. Patrik Liljestrand tvingades till en timeout.

Skövde samlade ihop sig efter lagets timeout och visade upp ett stabilt spel. Laget släppte aldrig upp Hammarby i ledning, utan arbetade istället upp ett litet försprång framför Stockholmarna.

Eriksdalshallen kokade när Hammarby gick från ett underläge med fyra mål till att bara vara ett mål bakom Skövde.

Vid ställningen 24–23 med knappa två minuter kvar tog Skövde en timeout.

Skövde hade det efterföljande anfallet. Armen för passivt spel kom upp, och matchens storspelare, Alfred Ehn, bjöd på en "japanare" till 25–23.

Wremer siste målskytt

Hammarby reducerade - Rasmus Wremer utökade och satte slutresultatet 26–24.

Vild glädje bland Skövdespelarna efter en seger som satt hårt inne.

— Det är härligt, men det var allt annat än en skönmatch, konstaterar Rasmus Wremer i C Mores sändning efter matchen.

— Jag tror att de (Hammarby) är trötta. De har många spelare borta och det sliter, analyserar Wremer som den avgörande faktorn till segern.

Han var inte något vidare nöjd med matchen.

— Det är ingen bra match överhuvudtaget. Hammarby spelar ett jobbigt försvarsspel som gör att vi får det svårt att komma till. De är duktiga man mot man - kanske bäst i serien.

Så fick Wremer alltså sätta slutresultatet, 26–24.

— Det var inget vackert mål, lite turligt, men skönt att det satt.