Börje Falemo och hans hustru Eva Svedlund Falemo blev uppmärksammade för sitt husprojekt. Paret byggde om ett gammalt fårhus på sluttningen ner mot Hornborgasjön väster om Broddetorp till en bostad, dit de flyttade från Skara. Projektet uppmärksammades i SVT:s Husdrömmar i ett par omgångar.

Paret driver företaget Falemo Hus & Interiör. Vid sidan av arkitektjobbet har Börje Falemo ägnat minst ett par veckor om året åt akvarellmålning, ett intresse som väcktes under arkitektstudierna på Chalmers i början av 1970-talet.

– Vecka 41 har jag satt av för målning varje år. Dessutom målar jag på sommarresor, säger Börje Falemo som hittar motiv både i Medelhavsområdet och under båtturer på kusten.

Det senaste året har han trappat ner jobbet. Det har gett mer tid för måleriet. Många motiv på utställningen är hämtade från Hornborgasjön.

– De flesta bilderna på utställningen har jag gjort i i år.

Börje Falemo, som är uppvuxen i Kälvene, ställer ut i lilla ateljén på Löfwings i Hornborga. På lördagseftermiddagen är det vernissage. Utställningen pågår under helgerna fram till den 21 oktober.