I år firar Arvingarna 30 år. Gruppen slog igenom med Lasse Holms låt "Eloise" 1993 och det var faktiskt första gången som telefonomröstningen användes och tittarna kunde påverka resultatet. Intresset visade sig vara enormt och det fasta telefonnätet överbelastades, vilket bland annat gjorde att det dåtida larmnumret slogs ut i vissa delar av landet. Ett resultat ingen hade räknat med.

– Det som hände i Malmö den gången är ett minne för livet, hela resan var fantastisk, konstaterar Casper.

Vinna på nytt

26 år senare ska Arvingarna försöka vinna på nytt. Nu heter bidraget ”I do”, skriven av Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Janebrink och Thomas “Plec” Johansson.

– "Eloise" handlade om ungdomskärlek, årets bidrag tar upp en mer mogen kärlek mitt i livet och ett par som verkligen bestämmer sig för att ta vara på sitt förhållande.

Hur skulle du beskriva ”I do”?

– Det är en upptempolåt, en popschlagerlåt och en blandning av influenser från 60-talet, 70-talet och 2019.

Studerat konkurrensen

Givetvis har gruppen studerat konkurrensen i de tidigare deltävlingarna.

– Jag tycker att det har funnits ett antal bra låtar, bland annat duetten med Hanna Ferm och Liamoo har en stor potential, fortsätter han.

Han har ännu inte hört de andra bidragen i Lidköping, men konstaterar att det är många bra artister på plats.

– Det blir säkert tuff konkurrens, men visst vore det roligt att ta sig till finalen på Friends arena.

Annons

Vad är det som gör Melodifestivalen så speciell?

– Det är väl det enorma intresset och det finns nog inget bättre ställe för en artist att visa upp sig.

För 26 år sedan vann de Melodifestivalen med ”Eloise”. På lördag den 23 februari gör Arvingarna comeback i Lidköpings deltävling och målet är givetvis att försöka göra om bedriften.
Foto: Tommy Holl

Stjärnornas stjärna

Sångaren Casper Janebrink har en annan vinst, som ligger närmare i tiden. Förra året ställde han upp i TV4:s "Stjärnornas stjärna” och överträffade Ola Salo i finalsändningen.

– Från början var jag inte helt hundra på att kliva in, visste inte riktigt hur saker skulle bli. Men TV4 gjorde en bra satsning, säger Casper.

Debuterar i Diggiloo

I år firar Arvingarna 30 år och i sommar gör gruppen debut i Diggiloo. Likadant gäller för Mimi Werner och melloaktuelle John Lundvik. Och Jessica Andersson återvänder till rollen som "Mamma Diggiloo”. Casper Janebrink har länge haft en debut i sikte.

– Ända sedan vi lade om inriktningen på våra spelningar för fyra, fem år sedan har vi pratat om att vi vill vara med. Vi har lite grann lämnat dansbanorna för att kliva inpå de större scenerna. I Diggiloo får man rocka loss, säger han.

För 26 år sedan vann de Melodifestivalen med ”Eloise”. På lördag den 23 februari gör Arvingarna comeback i Lidköpings deltävling och målet är givetvis att försöka göra om bedriften.

och förutom Melodifestivalen blir det Diggiloo-turné.

I år firar gruppen 30-årsjubileum och förutom Melodifestivalen blir det Diggiloo-turné.