LÄS OCKSÅ: Matchen avbröts – på grund av åska

Det var efter nio minuter som Calle Gustavsson ordnade fram en straff, som han själv tog hand om, men inte bättre än hemmamålvakten Joel Thorstensson kunde rädda. Gustavsson fick en andra chans på returen, men sköt då över.

– Vi skulle ha behövt ett ledningsmål där mot ett så bra lag, säger Peter Uvesten, som i stället fick se Lidköping göra 1–0 på straff i 39:e minuten.

– Straffsituationen är inte så mycket att snacka om, men kändes förstås tungt att få innan paus.

Faktum är att det kunde ha stått 0–2 om inte Viktor Johansson hade svarat för en svettig enhandsräddning på Elias Lindells skott.

Den sistnämnde slog dock till igen fyra minuter in på andra halvlek, och då var Å/T-målvakten chanslös när bollen skruvades in i bortre krysset.

Riktigt lika fint var inte Lindells 3–0-mål (57:e) där han satte press på Viktor Johansson efter ett bakåtpass i luften och bollen letade sig över mållinjen.

– Slarv av oss, konstaterar Uvesten, som givetvis var missnöjd med resultatet, men ändå kunde ta med sig en del spelmässigt.

– Framför allt första halvlek gör vi det bra , ligger smart och kommer i omställningar men får inte dit bollen.

Annons

Åsarp/Trädet saknade Anton Johansson (fotskada) sedan tidigare och några timmar före avresa ringde Daniel Grönborg sig sjuk.

– Vi får ändra lite för mycket hela tiden, menar Uvesten, som dock kunde glädja sig åt att Robin Johansson var tillbaka efter skada.

– Han gör det jättebra som vänsterback.

I division 3-tabellen är nykomlingen Å/T på kvalplats nedåt.

– Vi går in en viktig period nu. Holmalund hemma på lördag och därefter har vi IFK Skövde, Trollhättans BoIS och Haga. Nu har vi mött lagen på övre halvan, nu gäller det att ha marginalerna och inte åka på några hedersamma förluster, avslutar Peter Uvesten.

Relaterat: Dubbla smällar för Åsarp/Trädet