Mannen är bosatt på en ort i Skaraborg. Under hösten och våren tog han, enligt åtalet, åtminstone fem gånger kontakt med en flicka och bad henne följa med honom hem. Han ska ha sagt att han kände hennes pappa. Flickan stod dock emot mannens påtryckningar.

Samma taktik använde mannen, enligt åtalet, när han närmade sig en yngre flicka under våren. Han ska ha sagt att han kände hennes pappa och att hennes vänner väntade på henne i hans lägenhet. Hon följde då med honom hem och väl i lägenheten ska han ha lagt sig på henne i sängen, så att hon inte kunde gå därifrån. Det pågick i några minuter.

En tredje flicka ska ha blivit utsatt för ett sexuellt ofredande av mannen, då han ska ha tafsat på henne i sin bostad, under den gångna våren. Det finns ett vittne som har iakttagit vad som hänt i lägenheten och efteråt, då flickan inte vågade gå tillbaka och hämta sin jacka, som hon glömt där.

Mannen häktades i maj, men släpptes i början av juni. Nu åtalas han, misstänkt för sexuellt ofredande, olaga frihetsberövande och ofredande.

De målsägande barnen har inte uppnått tonåren.