Det strax innan klockan halv tre natten till söndagen som flera polispatruller beordrades till Harrys med anledning av en skottlossning.

När polisen infann sig på platsen hade de misstänkta personerna redan lämnat adressen i bil. Kort därefter kunde polisen stoppa två fordon och fyra personer greps.

Vid lunchtiden på söndagen meddelade polisen att de fyra männen hade anhållits misstänkta för försök till mord.

Jon Espeset säger att varken krogen eller han personligen har någon hotbild mot sig. En tes är, enligt krogägaren, att vansinnesdådet bottnar i en tidigare incident under kvällen.

– Några personer blev avvisade från vårt Black Jack-bord, då det fanns misstankar om fusk i spelet. En teori är att dessa personer kände sig kränkta av att bli utslängda och att de sedan väntade utanför i sina bilar till stängning, säger Jon Espeset.

Från polisens sida pågår ett intensivt utredningsarbete i ärendet.

– Vi har övervakningskameror både inne och utanför krogen så vi får hoppas på att det ska ge något, säger Espeset.

– Tyvärr speglar det här dagens samhälle och det var bara en tidsfråga innan det kom till Jönköping.

Hur har ni gått vidare efter den här händelsen?

– De som behöver stöd får det. Men som sagt, det finns ingen hotbild mot oss. Vi utgår från att det här var ett engångsdåd. Det ”klickade” i huvudet på någon.

Annons

Enligt Sveriges Radio Jönköping ska det totalt vara åtta personer som misstänks för mordförsök efter skottlossningen i helgen, och att sex av dem sitter anhållna just nu. Det ska vara personer som är födda på 1990-talet och en av dem ska ha anhållits i går.

Åklagare Klas Hellgren har till P4 Jönköping sagt att han inte kommenterar uppgifterna om konflikten vid Black Jack-bordet.

Läs mer:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app