Händelsen som nu leder till åtal i Skaraborgs tingsrätt inträffade i Tidaholm 30 oktober. I Tidaholm har det de senaste åren förekommit många klagomål på bilburen ungdom som för oväsen, "trafikhuliganer" har varit en stor fråga.

Så också i området där en 50-årig man bor. Den här kvällen irriterades han på nytt av en bild som så många gånger innan en bil som körde runt och tutade. Dessutom spelades musik som hördes över hela området.

Mannen blev irriterad och öppnade fönstret.

- Jag sa att de får vara tysta, vi ska sova.

Det fick en 36-årig tidaholmare i det bilburna sällskapet att reagera mycket starkt.

Annons

- Jag ska slå in tänderna på dig. Jag ska döda dig, är orden som enligt åklagare ska ha yttrats.

De och andra liknande kväden och omskrivningar innehållande det manliga könsorganet gör att 36-åringen åtalas för olaga hot.

En grannkvinna blev vittne till händelsen och säger att 36-åringen uppträtt allt annat än nykter.

- Killen tappade allt vett och sans.

36-åringen och de boende i området har haft sammanstötningar tidigare, och då i synnerhet med 36-åringens äldre bror. Denne misshandlade flera av grannarna och avtjänar fängelsestraff för detta. Den nu hotade tidaholmaren var en av de som drabbades, och 36-åringen anklagade honom för att ha satt hans bror i buren.

36-åringen har i förhör med polisen erkänt att han var kraftigt berusad, och att han har en "molnig" bild av händelserna, men medger att han kan ha brusat upp och använt de ord som åklagaren gör gällande.