Årskurs 1 och 2 läser dessa moment i sina kurser just nu och fick möjlighet att studera de bästa i världen.

Eleverna började med ett studiebesök på Europacentrat i Holbaek, där de fick studera 16 spelare från olika nationaliteter. Det blev också en intervju med de svenska spelarna Annie Sjöquist och Alexander Rydström, som har gått på badmintongymnasiet i Malmö.

– En sån här resa hade jag velat göra när jag gick på badmintongymnasiet. Då hade man vetat bättre vilka möjligheter som finns då man har tagit studenten och hur man kan satsa på sin idrott, sa Annie.

På eftermiddagen blev det träning med gymnasiet i Holbaek och Falans nytillskott Magnus Tofegaard. Tränare där är chefstränaren på Europacentrat, Peter R Jensen.

Bra badminton

Både tisdagen och onsdagen bjöd på bra badminton. Eleverna analyserade matcher på Danisa Denmark Open i den danska staden Odense. Hela världseliten finns på plats i Odense den här veckan för att spela.

I Odense finns även fler svenska spelare på plats för att träna. Smålänningarna Axel Thunholm och Wilfred Lawrence, som precis har tagit studenten, har valt att träna på akademin, som leds av Lennart Engler. Eleverna fick även en intervju med killarna samt två träningspass med dem och akademin.

– Vi tränar ungefär på samma sätt som dom, fast här i Danmark är det lite högre tempo och så missar de inte så ofta, säger Caroline Larsson.

Annons

Världsmästaren

Efter onsdagens träningspass kom världsstjärnan Viktor Axelsen in i hallen för att träna. Världsmästaren 2017 ställde gärna upp på ett foto ihop med eleverna.

Den här veckan spelas det även landskamper för ungdomslandslagen, så eleverna hann även med att se Sveriges landslag U13 och U15 när de spelade.

– Nu är vi taggade för hårdkörning igen, säger en av eleverna Linnéa Ågren Östlund, som har flyttat från Nyköping till Falköping för att satsa på Badminton.