Sedan början av oktober driver Bengt-Inge Bengtsson bageri i en lokal bakom Ott Ilves Saluhallen på Stora torget i Falköping.

Med varumärket Bagare Bengtsson levererar han till butikerna i Axvall, Broddetorp och Slutarp. Brödhyllan i Saluhallen är basen för försäljningen.

I tre år hyrde han in sig och bageriet i Sveas kiosk strax utanför Broddetorp.

Blev ensamt

Annons

— Jag drev det som sommarkafé, men det var väldigt väderberoende. Parallellt drev jag det som bageri året runt, säger Bengt Inge Bengtsson.

Men det blev helt enkelt lite ensamt att sköta bageriet utanför Broddetorp.

I Saluhallen hyr Bengt-Inge Bengtsson in sig i ett kaklat köksutrymme som byggdes för en salladsbar av tidigare hyresgäster. Det är inte stort, det finns plats för bakbordet, ugnen, plåtarna och degblandaren. Bengt-Inge Nilsson planerar att använda ett rum intill för några andra maskiner.

Sortimentet från Sveas Bageri hänger kvar, med matpajer, kaffebröd och matbröd.

Bengt-Inge Bengtsson håller på Saluhallens närproducerat-profil. Han bakar med Wästgötarnas ekologiska mjöl, köper matoljan från Skeby utanför Götene och håller hårt på att det ska vara smör och inte margarin i bakverken.

Marginellt

Råvarorna är dyrare.

— Men det är arbetet som kostar mest, slår man ut kostnaderna så kanske mjölet gör en krona per påse bröd, säger Bengt-Inge Bengtsson.