Mikael Lindgren, 51, har de åtta senaste säsongerna tränat IFK Falköping i division 3. Efter avskedet därifrån hade han ett krav på sitt nya uppdrag:

– Att jobba med att utveckla spelare.

Nu står det klart att det är något han kommer att göra i Skövde AIK de närmsta tre åren.

– Den rollen vi skapar åt Mikael är som klippt och skuren för honom och det är också en del i vårt arbete att stärka föreningen ytterligare på sikt för att fortsätta vara de starka ångloket i Skaraborg när det gäller fotboll, säger Skövde AIK:s sportchef Per Åstemo på klubbens hemsida.

Dels kommer Lindgren att vara assisterande tränare till huvudansvarige Stefan Strind. Dels kommer han att vara koordinator när det gäller klubbens unga spelare mellan A-laget och akademin. Därutöver kommer han också att arbeta med att stärka SAIK:s samarbete med klubbarna runt om i Skaraborg.

– Vi får in en väldigt duktig fotbollstränare och en äkta föreningsmänniska i Mikael som brinner för Skövde AIK, det känns väldigt bra säger Per Åstemo.

Mikael har ett förflutet i Skövde AIK och starka känslor för klubben.

– Ja, det är lite som att komma hem igen. Känns väldigt bra att komma tillbaka till Skövde AIK och fortsätta den resa som föreningen påbörjat. Jag tror mycket på det sätt som SAIK jobbar på och det ska bli en rolig och härlig utmaning att ta vid här.

Annons

Sedan tidigare är det klart att Mirza Kaljundzic fortsätter i ledarstaben. Däremot lämnar Jacob Lindroth i samband med Lindgrens inträde.

På måndagskvällen presenterade Skövde AIK även sitt första nyförvärv på spelarsidan inför nästa säsong i form av Skara FC-fostrade Jesper Lövdahl, som närmast kommer från spel i Oddevold.

SAIK har två matcher kvar i division 1 södra, men i och med helgens resultat har laget inte längre någon chans att nå en kvalplats till superettan.

LÄS OCKSÅ: Här är duon som tar över som tränare hos nykomlingen

MISSA INTE: Stor enkät – här är spelarnas dom om varandra efter säsongen