Bel Sono kommer efter ett flertal år med endast sporadiska framträdanden att ge ett par konserter, en i Yllestad nu på söndag och en i Åsarps kyrka den 19 maj.

Kören, som skämtsamt kallar sig själva ”världens äldsta ungdomskör”, startades av Henry Svensson som barnkör i Yllestad redan 1973. Cirkeln vidgades och under 1980- och 1990-talen blev kören ett uppskattat inslag i musiklivet inom Falköpings pastorat. Kören gjorde skivinspelningar och en mängd utlandsturnéer, bland annat till Tyskland, Österrike och Storbritannien, hela tiden under ledning av Henry.

Efter Henry Svenssons bortgång i maj förra året beslöt medlemmarna i kören att återigen väcka liv i den låtskatt som Henry givit dem.

Under konserterna kommer kören att ledas av Maria Granlund, kantor i Malung, samt Claes Rubensson, Kättilstorp, som båda en gång börjat sin musikaliska bana i just Bel Sono-kören.

Repertoaren sträcker sig från spirituals samt svenska tonsättningar till fransk romantik. En av sångerna, ”Jesus jag ej överger”, är komponerad av Henry Svensson själv. Medlemmarna har även övat in nya sånger inför de båda konserterna, bland annat ”Earth song” komponerad av Frank Ticheli.