Bluffkontrakten som NLT var först att skriva om uppdagades under måndagen då Mobile homes Sweden AB i Lidköping började få telefonsamtal från de lurade familjerna.

I Bollebygd stod nio familjer och väntade på att husen skulle levereras. Men hyreskontrakten de skrivit på och betalat handpenning för visade sig vara en ren bluff.

— De som skrivit avtalen har använt vårt varunamn Rullebo och vårt organisationsnummer, säger Emil Ahmetbasic till NLT.

Avtalen ska vara underskrivna av en man hemmahörande i Falköping.

Mannen ska tidigare ha varit i kontakt med Bert Karlsson då han visat intresse för att hyra hans Rullebohus ute på Stora Ekeberg.

Annons

Men på tisdagen fick historien en ny vändning. Bert Karlsson menar nu att anledningen till att familjerna lurats på pengar är att mannen faktiskt haft för avsikt att hyra ut bostäder, men att bygglovet i kommunen inte blev klart i tid.

— Killen har ringt mig och nu har han betalat tillbaka alla pengar, berättar Bert Karlsson.

Samtidigt passar han på att sparka till kommuner som inte är snabbare med att ge bygglov till den här typen av enklare bostäder.

För Bert Karlssons del står en hel by med Rullebobostäder nu tom ute på Stora Ekeberg.

— I Skara kommun finns 79 uteliggare. Men kommunen ser uppenbarligen hellre att det finns uteliggare än låter dom bo där.

För de lurade familjerna i Bollebygdstrakten är situationen inte heller helt lätt. Flera hade redan hunnit säga upp sina nuvarande bostäder.

— Vi hjälpte en familj i Hindås igår. Vi har sålt vagnar dit tidigare och de hjälpte till med att ge familjen en bostad, avslutar Bert Karlsson.