Det var elva killar med i 71-kilosklassen vid klassikern Vättercupen i Huskvarna. Besnik Shala inledde med att ta två mycket klara poängsegrar (teknisk överlägsenhet) mot Elias Andersson, Marsvinsholm och August Eriksson, Ore.

Men sedan blev det tuffare. Besnik stötte på svenske mästaren Daniel Soini från Huddinge, en kille som var favorittippad i klassen.

Annons

— Det blev en mycket tät och intensiv match. Ingen av oss fick något grepp på den andre. Vi fick i alla fall var sin "etta" och eftersom jag tog min sist, så blev jag vinnare i matchen, berättade Besnik.

Var lite trött

I nästa match blev det också riktigt tufft, FABK-killen ställdes då mot Nikita Masjuks från Litauen.

— Jag hade ingen koll alls på honom före matchen och han visade sig vara riktigt bra. Samtidigt var jag lite trött efter matchen mot Daniel Soini. Jag lyckades i alla fall vinna med matchens enda poäng, påpekade Besnik.

Nu var han framme i final och den gick mot norrmannen Per Anders Kure.

— Inte heller honom hade jag någon större koll på, men jag visste att han hade imponerat i just denna tävling. Jag gav allt och efter att ha fått lite utdelning i början var det bara att köra på. Han var stark, men orkade inte riktigt och jag vann med 10–3.

SM härnäst

Nu väntar SM i Söderhamn den 3-5 februari härnäst.

Även Manfred Edsberg var med i Vättercupen. Han slutade på tredje plats i 80-kilosklassen.

— Han var inte helt på topp för dagen och kan bättre än så, sa Besnik.