Många Falbygdsbor höjde nog på ögonbrynen rejält när de tittade ut genom fönstret på lördagsmorgonen. Det var nämligen inte speciellt "förannonserat" det här mäktiga snöfallet, som varade hela natten och en bit in på lördagsförmiddagen, även om det de avtagit rejält i styrka.

De större gatorna och vägarna plogades upp relativt snabbt, men en hel del människor hade problem med att ta sig ut från sitt hus, sin gård, sin parkeringsplats, sin gata (i typ villakvarter) och så vidare.

Tidningens reporter tog en sväng både inne i stan och på några av vägarna ut från Falköping, men upptäckte inte någon större dramatik. Visst, det var någon som hade kört fast med bilen här och var och det var någon här och var som hade ett hästjobb framför sig med att – med hjälp av handkraft – få ut bilen från garageuppfarten, men totalt sett var det ganska lugnt.

Det var som att de flesta tog det med ro och en liten fördel i sammanhanget var förstås att det inträffade en lördag, då ju många är lediga från jobb och skolor. Det hade säkert varit betydligt värre om det hade skett en vardag.

Enligt SMHI väntas nu inga mer snöfall inom överskådlig framtid, men det kommer att bli en riktigt kylig period, så februari lär bli vad den egentligen ska vara, alltså en vintermånad.