Festivalen på Gröna Lund i Lerdala bjuder på en salig blandning av musik där allt från death metal till psykedelisk rock och punk ingår. När festivalen inleddes på fredagen bjöds det dock inte på speciellt mycket gegga, utan solen strålade och det var rejält varmt. Något som de flesta tog fasta på med ett ordentligt vätskeintag.

En av besökarna som ännu inte letat sig in på festivalområdet utan satt på campingen var Leo Näsström. Han sade sig vara där för banden och då främst Franska Trion, vilket hans kamrater påpekade spelade precis då. Leo satt dock kvar i sin stol och med hjälp av sina kamrater kunde han berätta vad man absolut inte får glömma att ta med sig när man åker på en festival.

– Alkohol, cigaretter, kläder och ett glatt humör. Tält behöver man inte, det löser sig ändå.

På campingen återfanns även Gustav Nyqvist, en av arrangörerna. Han förklarade festivalens koncept.

– Det genomgående temat är ockultism och musiken är avarter av traditionell rock. Musiken är extrem åt alla håll.

Några som stack ut från de andra besökarna på campingen var familjen Kajsa och Krea samt deras 15 månader gamla son Jussi. De tvekade aldrig att ta med sin son på festivalen.

– Det är ungefär som att åka och campa och det kan man göra med sin familj. Det här är första gången han är med men inte den sista, konstaterade paret från Göteborg.

Inne på festivalområdet rundade Franska Trion av sin spelning på den anrika dansbanan som helgen till ära var prydd av pentagram och mystiska symboler. Istället tog Walk Through Fire plats på den lilla scenen och lika fort som publiken bytte scen förbyttes de jazzdoftande tonerna mot stenhård dödsmetall. Den goda och gemytliga stämningen fortsatte dock att råda.