Den nordiska rallycross-serien har växt och blivit omåttligt populär och ingår i SM. Inte mindre än 21 förare från sex länder stod på startlinjen när årets premiärtävling kördes på den klassiska banan Höljes i Nordvärmland.

Santosh fanns på plats med sin Supercar Lites för att fightas om de viktiga mästerskapspoängen. Tävlingen bjöd på blandad kompott för teamets del.

Under de båda fria träningarna testade teamet lite olika inställningar och när första omgången drog igång var Santosh på hugget direkt och fick till en kanonstart.

– Första heatet började på bästa sätt med en klockren start. Jag kunde ta ledningen direkt och köra mitt eget race, säger Santosh ett pressmeddelande.

Han vann heatet och tiden gav honom fjärdeplats i omgången.

I andra heatet blev det betydligt tuffare:

– Det var lite stök i starten som gjorde att tiderna inte blev så bra. I den här hårda konkurrensen är det är små marginaler i klassen och tappar man någon sekund så rasar man direkt ner flera placeringar, förklarar Santosh.

I det tredje och sista heatet var Santosh åter bra med i starten och gick i mål som heattvåa.

I år körs RallyX Nordic med tre semifinaler, där bara de två snabbaste går vidare till final. Santosh startade i tredje led i sin semifinal och gick i mål som femma.

– Jag var bra med i starten och hade en bra fajt om femteplatsen, säger han.

Annons

Det räckte inte hela vägen till final den här gången. Han slutade på trettonde plats i RallyX Nordic och placerade sig på sjätteplats i SM-tabellen.

– Skönt att säsongen är igång. Nu laddar jag om inför nästa deltävling i RallyX Nordic som körs i Arvika 3 juni, avslutar han.

Guillame de Ridder vann premiären före Linus Östlund och Glenn Haug blev trea.