Det var veckan före midsommar som polisen slog till mot en misstänkt bordellverksamhet i Trollhättan. En 24 -årig man sitter häktad misstänkt för koppleri.

Relaterat: Bordellverksamhet kan ha bedrivits i Skövde

Uppgifter gjorde gällande att verksamheten tidigare ska ha funnits i Skövde. Det bekräftas nu av Johan Rexhag, biträdande lokalpolisområdeschef i Skövde.

– Vi har fått in en del tips från vår underrättelseverksamhet, som vi har hanterat och nu lämnat över till kollegorna i Fyrbodal där utredningen görs.

Det Johan Rexhag kan säga är att verksamheten i Skövde ska ha pågått under våren. Men var och under hur lång tid är uppgifter som är oklara i nuläget.

Carina Gustavsson, åklagare vid Åklagarkammaren i Uddevalla, har precis fått ärendet på sitt bort och ska börja titta på det. Just därför men också med hänvisning till förundersökningssekretessen, kan hon inte säga så mycket om hur kopplingarna till Skövde ser ut.

– Det jag kan säga är att polisen jobbar på enligt direktiv som jag inte kan gå in på.

Relaterat: Bordellhärvan: ”Folk blir chockade när vi ringer upp dem”

Enligt polisen flyttar grupperna runt mellan olika städer. Dels för att följa efterfrågan och dels för att undvika att åka fast.

– Oftast är det inte jättestora nätverk, utan de kan vara släkt eller bekanta från samma land och stad. Oftast är männen hallickar och kvinnorna som utnyttjas deras flickvänner eller bekanta från hemorten. Kvinnorna är fattiga och utsatta och vill ha en chans att tjäna pengar på något sätt, säger Anne Åkerblom till Aftonbladet.

Annons

Varje vecka gör gränspolisen i region Väst tillslag mot adresser där misstänkt bordellverksamhet bedrivs. Ofta visar sig adresserna vara privatbostäder som hyrts ut via hemsidor på internet.

Vid tillslaget i Trollhättan där den 24-årige mannen anhölls och senare häktades misstänkt för koppleri greps samtidigt en annan man som är misstänkt för köp av sexuell tjänst.

Vid tillslaget fanns, utöver de två männen, även två kvinnor i lokalen.

– Personerna som hyr ut sin hyres- eller bostadsrätter är ovetande om vad som pågår i deras hem, och blir chockade då vi ringer upp dem, säger gränspolis Mikael Holmgren, gruppchef för en av de rörliga kontrollgrupper som gör dessa tillslag.