Den stora stjärnan Börje Bappelsin har åstadkommit fler hormonstormar än någon annan i världshistorien. I alla fall om du frågar honom själv. På fredag kväll kommer han till Cerarstugan i Östra Tunhem.

Börje, som gestaltas av Magnus Athley från Floby, är på ständig turné och har så varit i årtionden. Avtrycken i musikhistorien är många.

”Alla snor av mig”, utbrister Börje, upprört men ändå lite stolt. ”Madonna, Bruce Springsteen, Beatles, Vikingarna, Sven-Ingvars, Lena Philipsson..... Ja, faktiskt - alla snor av mig, nickar han”.

Världshistorisk upptäckt

Och att ideligen skapa jättejubel i ett vajande publikhav är något av Börje Bappelsin´s dansorkesters signum.

Börje har nämligen gjort världshistoriens upptäckt. Om man får publiken att skratta ända från tårna och upp till hårfästet, så fullständigt sprutar hormonerna runt i kroppen och ger hjärnorna uppiggande duschar. Och pigga hjärnor får fart på fötter, händer och stämband. Publiken blir vild.

”Jag behöver bara gå ut på scenen så händer detta”, säger Börje lite blygsamt.

Skulle någon i publiken inte ha några hormoner så lånar Börje Bappelsin ut sina egna.

Nobelpriset är inte långt borta om nu ingen snor hans vetenskapliga forskning rakt av.

”Jag har gjort andra upptäckter också under mina turnéår”, säger Börje.

”Scenljus är en grej och en annan är att få publiken att klicka fram eld i sina tändare, och vaja i takt med mina superbra låtar. Det blir som en musikalisk födelsedagstårta”, tycker Börje som fyller år varje dag.

Annons

Påhittig är han - mannen bakom Börje Bappelsin´s dansorkester från Floby. Det är en totalupplevelse som enligt recensenterna är "helt suverän, sanslöst och makalöst bra."