Ibland kan jag ha svårt att ta till mig nya saker. Min iphone skaffade jag först för tre år sedan, när ungefär alla i min ålder samt de som är yngre och äldre redan levde sina liv med sina smarta telefoner i handen.

Folk var inte så kul att umgås med då, så jag skaffade en egen så jag kunde bli lika tråkig. Givetvis kan jag nu inte leva utan den.

I alla fall, jag kan vara lite efter med tekniska nymodigheter. Som det där med handsfree. Jag har alltid tyckt att det verkar opraktiskt och inte orkat sätta mig in i hur det funkar.

Istället satt jag där med stel arm efter att ha hållit i telefonen mot örat i en halvtimme. Då byter jag arm, blir trött i den också och byter igen. Men nu är mitt liv revolutionerat, för numer har jag en handsfree.

Jag behöver inte åka långt för att hitta nymodigheter, för jag har gjort upptäckter i mitt egna hem under 2014. Som att mitt badrum har en kontakt särskilt för rakapparater, plattångar och sådant. Den var som osynlig för mig, tills en vän såg den.

Mina krångel med att göra is i frysen är nu också över. Förut gällde det att göra ordning en plan yta i frysen så vattnet inte rann ut ur isformen. Tydligen har min frys ett särskilt isfack som jag upptäckte för några veckor sedan. Så nu kan jag göra en himlans massa is om jag vill. Fast behovet är nog inte det största nu under vintern, får jag lov att medge.

Man kan säga att dessa upptäckter var obetydliga steg för mänskligheten, men stora för mig personligen. År 2015 tror jag att mina stora upptäckter kommer att bli selfies, surfplattan och att man måste göra rent köksfläkten då och då annars blir den väldigt äcklig.