Dagen började på skolgården, där elever från årskurs F-5 och lärare samlades innan det var dags att marschera mot kyrkan med fanan högt hållen.

En härlig promenad genom Broddetorp höjer förväntningarna till avslutningen i kyrkan, där familj och vänner står och väntar. Det är härlig sommarvärme, trots lite moln och några regndroppar.

Avslutningen inleds med klockringning innan det är dags för intåget och musiken kan börja. Fantastiska musikelever bjuder på härliga ljudvågor genom hela ceremonin och det delas ut blommor, diplom och presenter till höger och vänster.

Samtliga klasser sjunger härliga sommarlåtar, där rektorn och prästen bjuder på härliga historier och tacktal. Årskurs 5 har nu gjort sin sista termin på Broddetorpsskolan och blir avtackade utav mentorer och vänner innan de går på sommarlov och sedan vidare till deras nya skolor.

Faddrarna uppmärksammas för sitt fantastiska jobb och trivselledarna presenteras och blir höjda. Föräldraföreningen bjuder upp all personal för att tacka för den här terminen och skolavslutningen rundas av med en härlig psalm och uttåg.