Skövdebon tog över Kosovos landslag 2009 och blev tillsammans med sitt landslag historisk när när landet blev medlem i Fifa och Uefa 2016. Det innebar att landet fick kvala till VM i Ryssland.

Bunjaki lämnade Kosovo i november 2017 och har sedan dess varit utan uppdrag. Men nu är han nära ett nytt jobb.

Enligt Aftonbladet är Bunjaki på väg att bli ny huvudtränare för Rizespor i den turkiska högstaligan.

– Ja, jag har varit här i Turkiet i några dagar nu. Det är fortfarande förhandlingar som pågår och min agent håller kontakt med dem hela tiden. När allt blir klart är jag redo, säger 47-åringen till tidningen.

Rizespor sparkade nyligen tränaren İbrahim Üzülmez efter en svag inledning på säsongen med två förluster och två oavgjorda. Även om kontraktet inte är påskrivet förbereder sig Bunjaki inför sitt nya uppdrag.

– Jag håller på att kartlägga motståndare och har sett en match på plats. Det är en riktigt bra klubb med en fanatisk publik. Det är en topp tio-liga i världen som jag har haft bra koll på eftersom vi hade dem i VM-kvalet med Kosovo.

Albert Bunjaki avslöjar också att han kommer ta med sig svenska kollegor till sin nya klubb, om allt går i lås.

– Jag har bestämt mig för att ha med mig ett svenskt tränarteam. Man använder de kontakter man har och det kommer vara tränare som har varit i allsvenskan och till och med lite i landslaget. Jag vill inte säga några namn än, men jag har lämnat in en lista på vilka jag vill ha, säger han till Aftonbladet.

Annons

LÄS MER: Alber Bunjaki i stor intervju – om VIP-livet som förbundskapten, fängelsevistelsen och fusk som funkar