Bengt Johansson och Per-Erik Hallin har under det senaste året gjort en rad konsertkvällar i avskalad duettform och på söndag skulle deras Sverigeturné ha kommit till Falköping.

Så blir det dock bara delvis eftersom Per-Erik Hallin dessvärre blivit sjukskriven.

– Beklagligt på alla sätt och vis förstås. Vi har sett fram emot att ha Per-Erik hos oss, men vi är samtidigt glada över den lösning som nu blir, säger Carl-Henric Jaktlund, pastor i Pingstkyrkan Falköping.

Bengt Johansson, med en lång rad soloskivor i bagaget, kommer istället att kompletteras med Michael Jeff Johnson, även han en etablerad soloartist som bland annat har spelats flitigt på radions P4 de senaste åren.

Vid sidan om egna konserter har han bland annat samarbetat med Uno Svenningson. Upplägget blir detsamma - ett piano, en gitarr och två röster - och Bengt Johansson tror på en fin konsertkväll trots att Hallin fått förhinder.

– Michael är en dyrbar vän och fantastisk låtskrivare och artist. Glädje, känsla och en stor musikalitet finns i allt han gör. Det skall bli hur kul som helst att mötas och spela tillsammans i helgen, säger Bengt Johansson. I samband med förändringen av artister så har Pingstkyrkan bestämt sig för att stoppa biljettförsäljningen och erbjuda fri entré till konsertkvällen.

– Vill någon returnera sin biljett och få pengarna tillbaka så går det bra. Då får man ta kontakt med oss, annars går - som tidigare annonserat - alla intäkter för konserten till vårt arbete för utsatta barn och unga i centralamerikanska Belize som behöver hjälp med att få bort gängkriminalitet och prostitution. Det kommer även finnas möjlighet att ge en gåva under kvällen till det arbetet.

Annons

Carl-Henric Jaktlund och Pingstkyrkan hoppas att så många som möjligt av dem som köpt biljett kommer trots artistförändringen samt låter biljettkostnaden gå till Belize, men har full förståelse för om man önskar pengarna tillbaka.