Folkets park i Falköping är skådeplatsen för nästa års Cancergala och det står nu klart att Louise Hoffsten är en av dem som ställer sig på scenen vid detta augustievenemang.

Sedan tidigare står det klart att Johanna Beijbom och showkanalen medverkar, precis som i somras, då Cancergala Falköping arrangerades för allra första gången.

Syftet då, precis som nu, var att samla in pengar som kan ge guldkant och ekonomiskt stöd till cancerdrabbade, via föreningen Cancerdrabbade i Skaraborg.

I juni 2017 var det artister som Doug Seegers och Patrik Isaksson som ingick i ”laguppställningen”.

Annons

Nu kan den arrangerande föreningen glädja sig åt att Louise Hoffsten har tackat ja till uppföljaren nästa år.

— Vi diskuterade i arbetsgruppen vem vi skulle vilja ha och Louise är en så bra artist som dessutom själv har erfarenhet av sjukdom, säger Eva Björk, ordförande i föreningen och initiativtagare till hela konceptet.

Louise Hoffsten själv har MS, Multipel Skleros - något som hon har varit öppen med över tid, även om hon just nu inte vill fokusera på sin sjukdom.

Hennes man har haft cancer, men mår bra idag. Insamlingsmålet med galan ligger Louise Hoffsten nära.

Föreningen Cancerdrabbade i Skaraborg sänder vid lunchtid under fredagen ut en intervju i Falköpings närradion med Louise.

— Hon har sagt att hon ser fram emot att komma hit till Falköping och Skaraborg, och önskar alla en god jul och ett gott nytt år, berättar Eva Björk.

Som en extra knorr kan nämnas att föreningen nu söker efter lokala kandidater som kan köra bakom Louise Hoffsten vid ett par av de låtar som kommer att framföras vid galan.

Läs mer:

Nu kan cancerdrabbade ansöka

Cancergalan gav stort överskott

”Det är en ärofylld sak”

”85 procents chans att överleva”

MS