Straffet blir villkorlig dom och då har rätten tagit hänsyn till att förmodligen kommer att förlora jobbet. Han ska också betala 8 000 kronor i skadestånd till sin utsatta passagerare.

Tjejerna bodde hos en släkting till väninnan och när kvinnan började känna sig dålig delade hon taxi med honom. Väl där blev hon orolig för att någon lagt droger i hennes glas på restaurangen och ringde sjukvårdsupplysningen.

De rådde henne att åka till sjukhuset för en kontroll om hon kände sig orolig.

Det var så den aktuella taxiresan började.

Väl inne i bilen kände hon sig fortfarande konstig och var både rädd och orolig. Chauffören frågade hur det var och hon svarade att "det var lite strul".

– Det ordnar sig, sa han och ska sedan han lagt sin hand på hennes lår.

Tog på hennes lår

Annons

Han fortsatte dock att ta på hennes lår och handen kom in under klänningen och uppför låret och upp mot underlivet, som han snuddade vid. Chauffören fortsatte uppåt och tog henne över brösten utanpå klänningen.

I panik skrev hon ett sms till sin pojkvän i bilen om att taxichauffören tafsade på henne.

Väl framme vid sjukhuset sa hon att kreditkortet var borta och sprang in på akuten. När hon blev insläppt föll hon gråtande ner på golvet.

Hon fick då tala med en sjuksköterska och då berättade hon att taxichauffören tafsat på henne under resan dit. Hon grät så att mascaran rann och vägrade att åka taxi från sjukhuset, istället kom hennes syster och hämtade henne och körde kvinnan till hemorten.

Även systern fick höra vad som hänt i taxibilen.

Den utsatta kvinnan har haft mycket ångest efter händelsen och har inte orkat arbeta. Hon har fått hjälp av psykolog och medicinering. Hon har även varit i kontakt med en kurator.

Mannen nekar

Mannen nekar till kvinnans version av taxiresan - inget tafsande har skett.

Skaraborgs tingsrätt finner dock kvinnans berättelse trovärdig och dömer chauffören för sexuellt ofredande. Straffet blir villkorlig dom och då har rätten tagit hänsyn till att förmodligen kommer att förlora jobbet. Han ska också betala 8 000 kronor i skadestånd till sin utsatta passagerare.

En av nämndemännen är dock av en annan mening och hon skriver:

"Målsäganden har lämnat en rad motstridiga uppgifter. Hon har inte kunnat lämna någon förklaring till varför hon påstått sig ha tappat sitt bankkort om det inte varit så och det förefaller märkligt om hon hunnit sända några sms under bilfärden. Hennes uppgifter får därför tas med försiktighet och det är därmed inte ställt utom allt rimligt tvivel att hon utsatts för det påstådda övergreppet. Åtalet ska därmed ogillas".

Men majoriteten ansåg att mannen skulle fällas.