Valtorps IF:s damlags existens har under hösten varit ett frågetecken, men nu har alla bitar fallit på plats och arbetet inför 2019 års säsong kan börja.

Ny tränare för laget är 19-årige Jens Lundgren. Jens har sin egen fotbollsbakgrund i Valtorps IF där han spelade fram till några år sedan och var som junior uppe och tränade med herrseniorerna. Skador satte dock stopp för att fortsätta spela fotboll, men nu är han alltså tillbaka i Valtorps IF som tränare.

– Efter att tidigare ha spelat i Valtorps herrlag så är jag väl bekant med föreningen och när jag nu blev tillfrågad att börja träna damlaget kände jag att det var en kul utmaning. Jag hoppas kunna utveckla mig själv som tränare och hjälpa laget att ta steg framåt, säger Jens till klubbens hemsida.

Lind och Andersson stöttar

Daniel Lind som under hösten klev in i rollen som matchcoach står till förfogande även under 2019. Daniel är driven och var ett önskat namn när damtruppen själva fick önska ledare inför kommande säsongen.

– Efter att ha stått vid sidlinjen som förälder och hejat på damlaget under många år så tyckte tjejerna att det var lika bra att jag tog klivet in som ledare i höstas. Det var riktigt kul och gav mersmak inför att coacha laget även 2019. Att jag följt laget länge ser jag som en styrka, säger Daniel Lind.

Hanna Andersson, som axlade rollen som huvudtränare i fjol, fortsätter i år som spelare och kommer assistera Jens och Daniel under året.

Annons

– Det känns jättebra att vi får ihop det även under nästa år, i dagsläget har vi spelare för att bedriva ett lag och några fler spelare verkar vara på gång in, kommenterar Hanna.

"Ska ge honom verktyg"

Föreningen har under hösten kämpat för att behålla sin damverksamhet på grund av för dåligt spelarunderlag. Klubbens ordförande är glad att saker och ting nu gått i lås.

– Jättekul att vi även framöver kommer kunna bedriva damverksamhet i Valtorps IF. Att få in en ung och driven tränare till föreningen i form av Jens känns inspirerande och som förening ska vi ge honom de verktyg som behövs för att bygga upp damlaget över lång sikt, säger föreningens ordförande Agne Sjögren.