Här är en schlager. Inget jävla trams. Så inleds refrängen i låten En riktig schlager som Dansbandskungen Marcus Persson släppte lagom till schlagersäsongens början förra året. På lördag drar årets mellospektakel igång och vid midnatt natten till fredag släppte Dansbandskungen uppföljaren till fjolårets succé.

– Jag är skitnöjd med nya låten och tycker att det är en hit. Den låter som en klassisk schlager ska låta. Tänk Fångad av en stormvind och Dansa i neon, säger Marcus Persson.

Annons

Årets låt har fått namnet Min schlager och har samma tema som sin föregångare. Låten är, som den tidigare, en hyllning till schlagermusiken.

– Jag har sagt det så många gånger förr. Men folk verkar inte förstå att schlager är stort. Även om själva Melodifestivalen idag har tagits över av popmusiken är det just de klassiska schlagerlåtarna som etsar sig fast. Jag kommer inte ihåg vem som vann Melodifestivalen 2007 men jag minns Värsta schlagern med Linda Bengtzing och Markoolio som var stor just det året.

Trots Marcus Persson besvikelse över att Melodifestivalen inte längre är som den en gång var skickade han faktiskt in ett bidrag till årets tävling. Bidraget kom inte med och kommer istället att kunna höras på Dansbandskungens kommande platta.

– Om jag skulle vara med och tävla skulle jag göra det i rollen som mig själv och med min egen musik. De förutsättningarna går inte helt ihop med hur Melodifestivalen ser ut. Visst hade det varit kul att vara med någon gång, men det är inte en dröm, säger Marcus Persson.