IFK Skövde ligger sist i division 3, sju poäng efter Götene som ligger näst sist och nio efter Tidaholms G&IF på platsen ovanför kvalstrecket. På måndagen stod det klart att laget bryter med tränaren Fredrik Andersson inför höstsäsongen, något SLA var först med att rapportera om.

– Det har inte med resultaten att göra, utan vi har varit medvetna redan från start om att vi har en ung och oerfaren trupp. Men sedan har väl föreningen och Fredrik lite olika uppfattningar om hur man ska arbeta med det, säger Skövdes ordförande Joakim Wendt.

Andersson anslöt till tränarposten i Skövde inför säsongen 2017, och får alltså lämna efter ett och ett halvt år. Under våren har laget tagit sex poäng, efter hemmasegrar mot Gerdsken och Mellerud. Förra säsongen var laget å andra sidan länge med och nosade på topplaceringarna.

IFK väljer att ersätta Andersson internt, där Mikael Haglund och Ove Nielsen tillsammans med David Perhed och Jörgen Ström kommer att ingå i ledarstaben kring A-truppen.

– Vi tycker att Fredrik är en fantastiskt trevlig kille på alla sätt, så det har inte att göra med hans personlighet eller något sådant att göra. Det är mer hur man ska arbeta med det här, säger Wendt, som inte vill kommentera ytterligare vad det innebär.

Annons

Uppgifter till tidningen gör dock gällande att Andersson inte var på plats när IFK Skövde drog i gång träningarna inför höststarten nästa vecka – med matcher mot IFK Tidaholm och IFK Falköping. Detta då han själv ska ha valt att resa på semester, vilket inte tagits emot positivt av samtliga och således kan ha spelat in i beslutet.

Tidningen har sökt Fredrik Andersson.

LÄS OCKSÅ: Grattades av Wendt efter transfern: "Klart man är stolt"