Det är ett par veckor sedan byggnadsnämnden gav bygglov för ett Biltema-varuhus på Ålleberg Center, mellan riksvägarna 46 och 47.

I förra veckan gav fullmäktige det sista klartecknet för markförsäljningen, där Biltema köper loss drygt 48 000 kvadratmeter mark.

Nu är det klart vem som ska bygga varuhuset.

Smålandsföretaget Lagans Byggnads får uppdraget i en stor beställning som totalt omfattar sex Biltema-varuhus, förutom Falköping i Avesta, Nässjö, Lidköping samt Stockholms-orterna Haninge och Bredden. Uppdraget är värt en dryg miljard kronor.

Det stora byggföretagen klarar inte de kvalitetskrav Biltema ställer, säger Daniel Wellbro, chef för Biltema-koncernens fastighetsbolag Buffin Real Estate Sweden AB, i ett pressmeddelande.

– Därför har vi valt Lagans Byggnads som har ett fantastiskt hantverkskunnande och en mycket kunnig och engagerad organisation, fortsätter han.

Lagans Byggnads AB har uppfört närmare 25 Biltema-varuhus under åren.

– Vi är verkligen stolta över att Biltema valt att fortsätta samarbetet med oss. De har höga krav på kvalitén i alla delar och ett genuint miljötänk, till exempel bergvärme med frikyla i samtliga varuhus, säger Lars Johannesson, VD och ägare till Lagans Byggnads AB. Han fortsätter:

– Uppdraget är stort och spännande för oss som medelstort byggbolag men som vi vet att vi klarar med den flexibilitet och kompetens vi har.

Annons

Enligt Daniel Wellbro planerar man inleda varuhus-bygget i Falköping i höst. Varuhuset beräknas stå klart att öppna hösten 2019.