Istället för Vätternrundan valde de tre Skövdeborna att ta sig till Trondheim för att därifrån cykla de dryga 54 milen ner till Oslo.

– Ja, det var en liten bit, skrattar Robert Moosberg.

Själva sträckan är 24,3 mil längre än Vätternrundan, men Robert betonar att den bergiga terrängen gör att cykelupplevelsen blir en annan.

– Känslan är som att cykla två Vätternrundan. Det känns lite mer som äventyrscykling, sen jagar man ju tider också. Det är storslaget att cykla i Norge. Norska folket står och hejar på. Det gör de visserligen på Vätternrundan också men det är en annan känsla.

Relaterat: De fixade sin rekordrunda

De tre cyklisterna tränar mycket ihop till vardags, men har också delat arbetsgivare. Nu har Mikael gått över till Kriminalvården men Marcus och Robert jobbar fortfarande ihop inom Polisen.

Drygt tjugo timmar tog det att komma i mål, en tid som Robert är väldigt nöjd med. Nu väntar vila.

– Det blir lite lugnare träning nu i veckan, vi får rulla några lugna pass.

När man cyklar en så lång etapp hinner man gå igenom många faser både positiva och negativa.

– Eftersom vi bara är tre cyklister så försöker vi leta efter klungor som man kan haka på. När man är med dem så är humöret på topp och det är roligt. Men annars är det upp och ner, mot slutet är man väldigt mör i huvudet. Det är stundom väldigt tufft att cykla, både psykiskt och fysiskt.

Annons

Robert Moosberg har stannat för att fylla på vatten i flaskorna.
Foto: Privat

Anmälde sig till loppet gjorde de redan för ett år sen och det var också då han började förbereda sig mentalt. Robert poängterar vikten av att förbereda sig lång tid innan man ska cykla långa distanser. Killarna har uppskattningsvis cyklat 500 mil bara i år.

– Om man ska genomföra något sånt här ska man vara van att cykla och man ska vara van att cykla långt. Men viktigast är att vara mentalt förberedd. Det är huvudet du behöver på slutet när kroppen vill kliva av cykeln.

Vad har ni för planer framöver?

– Vi har inget bestämt än men nåt spännande ska vi nog kunna hitta på.