Som om framgångarna med Södra station inte vore nog har nu Sara även kommit igång på riktigt med sin solokarriär. Den 15 april lanserades The ocean och redan ligger den tvåa på Svenska topplistan.

— Det är helt sjukt egentligen – jag och Nirob Islam skrev texten och melodin på en halvtimme, efter att ha fått musiken av Mike Perry. Sen sjöng jag in den men ingen av oss hade förväntat oss något särskilt. Nu spelas den plötsligt frekvent på radion. Jag är så förvånad samtidigt som det är hur kul som helst, berättar Sara.

Hon har dessutom stora spelningar att både se fram emot och i bagaget, i och med Summerburst:

Annons

— När jag fick höra det för första gången tänkte jag bara att det var roligt. Jag hade ingen koll på vad det innebar, tills jag såg en reklamvideo från förra året och höll på att bryta ihop av nervositet. Det är helt galet att stå på Sveriges största scener och få sjunga inför över 100 000 människor sammanlagt. Jag är så himla taggad men vet samtidigt inte riktigt vad jag ska ta mig till.

Försöker leva i nuet

Sara menar att den senaste månaden varit omtumlande på alla plan men att hon samtidigt har roligare än någonsin:

— Jag älskar såväl låtskrivandet som att få sjunga och nu får jag göra både och. Jag njuter till 100 procent och tar vara på ögonblicket, för detta håller ju inte för evigt.

Det ser minst sagt ljust ut för 22-åringen och ännu fler dörrar har öppnats på sistone.

— Det är väldigt många grejer på gång nu. Vissa handlar om samarbetsmöjligheter, även internationella, men tyvärr kan jag inte avslöja mer än så eftersom musikbranschen är väldigt osäker. Jag håller tummarna att allt går vägen i alla fall, säger Sara.

Varifrån kommer ditt alias Shy Martin?

— Det är en liten intern grej. När jag och Nirob skriver ihop kallar vi teamet Shy och att ha med Martin i slutet valde jag för att hylla min tvillingbror med samma namn.

Pop