Även den här sommaren kan alla ta bussen till Mösseberg för att njuta av naturen och utsikten, motionera, bada bastu, besöka djurparken, leka på vildmarkslekplatsen, grilla korv, gå tipspromenad eller bada i Pankasjön.

Varje dag går busslinje 9 från Falköpings resecentrum och hållplatser finns vid Mössebergsgården, Bredablick och campingplatsen/motionscentralen. Nytt för i år är alltså att ungdomar med sommarlovskort åker gratis.

Upptäck Mösseberg

Falköpings kommun fortsätter att satsa mycket resurser på att utveckla Mösseberg som ett attraktivt friluftsområde. Tanken är att fler Falköpingsbor ska upptäcka allt som Mösseberg har att erbjuda, även de som inte har tillgång till bil.

– Vi gör den här satsningen för tredje sommaren i rad och jag hoppas att många kommer att använda sig av busslinjen, säger Leif Bigsten, kommunstrateg för infrastruktur och logistik.

Den extra busslinjen mellan Falköpings resecentrum och Mösseberg kostar cirka 190 000 kronor och trafikeras av Västtrafik från 18 juni till och med 19 augusti. Tidtabellen för linje 9 har sex dubbelturer (tur och retur) alla vardagar och elva dubbelturer under lördagar och söndagar. Varje dag går den första bussturen upp till berget kl. 10.05 och den sista kl. 21.05.

Måste få uppsving

Det är alltså tredje sommaren den här busslinjen tas i bruk, men blir det inte större intresse för den än under 2016 och 2017 finns det risk att den läggs ner.

Annons

– Det är helt korrekt, den har inte blivit vad vi hade hoppats. Men vi vill ju gärna tro att Mösseberg är en härlig oas för många invånare och därför bidrar vi till att det ska vara enkelt att ta sig dit, men gensvaret har som sagt varit klent så här långt. Blir det lika dåligt nu i sommar, så får vi nog tyvärr lägga ner linjen, summerar Leif Bigsten.